Historische producten

Nico van Eeten heeft de afgelopen decennia een breed productaanbod aan historische, gietijzeren producten geproduceerd en geleverd. Dat gaat van een breed assortiment straatmeubilair tot poorten en hekwerken. Van veel producten zijn ook de technische bestanden en tekeningen beschikbaar, zodat bijvoorbeeld ontwerpers al in een vroeg stadium de historische uitstraling kunnen inpassen in hun ideeën. Waar kunt u dan zoal aan denken als het gaat om historische producten?

  • Straatmeubilair
  • Poorten en hekwerken
  • Historische waterpompen

Inspectie en onderhoud
Nico van Eeten is adviseur/restaurateur en leverancier van gietijzeren producten. Dat betekent dat wij, dus naast het fysiek vervaardigen en leveren van diverse historische, gietijzeren producten, ook diensten verlenen bij achterstallig onderhoud, slijtage en vandalisme/diefstal. Zijn er in uw gemeente openbare monumenten of straatmeubilair in twijfelachtige conditie en wilt u een advies voor een restauratie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Erfgoed kun je ook beleven
Maar onze passie gaat verder dan alleen onderhoud en restauratie. Wij zorgen niet alleen dat onze monumenten te zien zijn, maar ook te voelen, te ruiken, te beleven en te beluisteren! Dat doen we met mooie luisterzuilen, die uw monument weer een stem geven, maar ook door historische waterpompen vers drinkwater te geven. Daarnaast verzorgen we ook groeps-arrangementen om ons erfgoed van heel dichtbij te kunnen voelen en beleven.

Historische onderdelen

Gietijzeren goten, afvoerbuizen & ventilatieroosters
Nico van Eeten levert, ook uit voorraad, diverse historische bouwonderdelen zoals gietijzeren goten, afvoerbuizen, ventilatieroosters, vloerputten en bijbehorende accessoires. In het verre verleden werden veel monumentale panden voorzien van gietijzeren bouwonderdelen. Door de eeuwen heen werd bij reparatie vaak gekozen voor een goedkoper alternatief of later zelfs kunststof. In diezelfde ontwikkeling zijn we gelukkig ook weer meer respect gaan krijgen voor ons culturele erfgoed en wordt ook de afvoer van hemelwater en ventilatie via het fraaie en duurzame gietijzer weer in ere hersteld.

Hemelwaterafvoer … uit voorraad of volledig maatwerk?
Nico van Eeten levert betaalbare, duurzame goten en afvoerbuizen van gietijzer, die helemaal op ambachtelijke wijze geproduceerd worden. Ook leveren wij gietijzeren waterafvoerputten en vergaarbakken. Levering kan uit voorraad, maar uiteraard is ook maatwerk voor ons geen probleem. De producten worden door ons passend gemaakt voor uw monument. Gesmede gootbeugels en steunen kunnen naar wens worden vervaardigd en ook de conservering is bij ons in goede handen. Wij leveren al onze producten naar wens met instructies en messing montage materiaal.

Historische ventilatieroosters
Wij hebben de meeste ventilatie- en muurroosters die in de 19e eeuw toegepast zijn in ons leveringsprogramma. Wanneer het gewenste model niet aanwezig is, dan kunnen wij dit voor u produceren. Ook het schooperen en lakken in kleur behoort tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor muurankers en rozetten. Deze ornamenten hebben niet alleen een functionele waarde, maar geven monumenten ook het voorname aanzien. Wij leveren zowel gegoten, als gesmede muurankers.

Bestellen
Het volledige assortiment als hierboven beschreven, incl. accessoires, kunt u hieronder vinden in onze brochure Goten & hemelwaterafvoeren en Ventilatieroosters. Alle artikelen zijn direct op voorraad leverbaar en direct te bestellen. Wilt u liever maatwerk? Neem dan gerust – geheel vrijblijvend – contact met ons op. Met een degelijke bouwtekening kunnen wij het direct voor u maken. Na akkoord ontvangt u een pro forma factuur waarop alle kosten, incl. vervoer overzichtelijk vermeld staan. Na betaling worden de goederen verzonden.