Historische waterpompen

Maak uw historische waterpomp weer
tastbaar (en drinkbaar)!

Erfgoed-beleving is meer dan alleen een mooi verhaal om te lezen en te beluisteren. Wat een mooie toevoeging is het dan om uw historische waterpomp weer tot leverancier van vers drinkwater te maken voor bezoekers! Zo kunnen wij een ‘vergeten’ historisch monument weer tot leven wekken met een mooie restauratie. Zou het niet prachtig zijn als deze monumentale pareltjes weer fris en helder drinkwater kunnen leveren, zodat toeristen en inwoners niet alleen kennis kunnen nemen van hun bewogen historie, maar ook hun flesje kunnen vullen met zuiver water?

Slimme technologie

Erfgoed-onderhoud / Nico van Eeten heeft een technologie ontwikkeld waarbij men alleen de handen of flesje onder de pomp hoeven te houden en het intelligente systeem zal dan gedurende een bepaalde tijd zuiver water tappen. Het systeem sluit zich bij temperaturen onder 3 graden Celsius automatisch af. En bij weinig gebruik vindt er periodiek een spoeling plaats, zodat bacteriën geen kans krijgen. Door een permanente monitoring zijn storingen snel te detecteren.

Diverse, betaalbare mogelijkheden voor
een historische waterpomp

Erfgoed-onderhoud / Nico van Eeten biedt dus een complete service aan voor (betaalbaar) herstel en promotie van dit bijzondere monument. Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor herstel van uw historische waterpomp? Kijk HIER voor meer informatie en onze brochures.