Historische waterpompen

Maak uw historische waterpomp weer
tastbaar (en drinkbaar)!

Erfgoed-beleving is meer dan alleen een mooi verhaal om te lezen en te beluisteren. Wat een mooie toevoeging is het dan om uw historische waterpomp weer tot leverancier van vers drinkwater te maken voor bezoekers! Zo kunnen wij een ‘vergeten’ historisch monument weer tot leven wekken met een mooie restauratie. Zou het niet prachtig zijn als deze monumentale pareltjes weer fris en helder drinkwater kunnen leveren, zodat toeristen en inwoners niet alleen kennis kunnen nemen van hun bewogen historie, maar ook hun flesje kunnen vullen met zuiver water?

Slimme technologie met nieuwe sensortechniek

Nico van Eeten heeft een slimme technologie ontwikkeld om uw historische waterpomp weer functioneel te maken. De waterpomp wordt voorzien van de meest moderne (sensor)techniek met KIWA-keur om uw bezoekers vers drinkwater aan te bieden. Door hergebruik van hun flesjes werken we ook mee aan duurzaamheid. In America (Limburg) hebben we bijvoorbeeld zo’n pomp geïnstalleerd. Deze techniek heeft vele voordelen; de kwaliteit van het drinkwater is gewaarborgd door dagelijkse geautomatiseerde spoeling, er zitten geen bewegende delen meer in de pomp en is mede daardoor ook vandaalbestendig. Deze pomp heeft tevens een contactloze infrarood bediening en wordt officieel voorzien van een logo “Drinkwatertappunt”.

Diverse, betaalbare mogelijkheden voor
een historische waterpomp

Erfgoed-Beleving / Nico van Eeten biedt dus een complete service aan voor (betaalbaar) herstel en promotie van dit bijzondere monument. Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor herstel van uw historische waterpomp? Kijk hieronder voor meer informatie in onze brochures.